הפסיכואנליזה שהתפתחה על ידי פרויד בסוף המאה ה- 19 נתנה יריית פתיחה משמעות לתחום בריאות הנפש. תחום הטיפול הרגשי התפתח מאד במאה העשרים וקמו ענפי טיפול חדשים שהחלו לשלב בתוכם תיאוריות חדשות, חלקן מן המדע המערבי, חלק שיטות שהובאו מן המזרח. נוצרו הגישות ההומניסטיות, שיטות טיפול קוגניטיביות ועוד. ככל שהשנים חלפו, הטבו שסביב בריאות הנפש הלך ונשבר ביותר מדינות ותרבויות ואנשים הבינו את הצורך בטיפול בנפשם במידה שווה לטיפול בבריאותם הפיזית. אחת משיטות הטיפול המאוחרות יותר, שהיום הפכה לאחת מן הנפוצות בעולם היא NLP שנוסדה בשנות ה- 70 בארה"ב.
NLP – מה זה?
ג'ון גרינדר וריצ'רד בנדלר הגו את שיטת ה- NLP בהתבסס על מחקרם שבדק ארבעה מן המטפלים הבולטים בארה"ב בתחום הטיפול הרגשי בשנות ה- 70. הם אבחנו את שיטות הטיפול שלהם, מצאו מוטיבים מקשרים והחלו לבנות את המודל הראשון של NLP, או בעברית נל"פ (ניתוב לשוני פיזי). בבסיסה של השיטה עומדות מספר הנחות יסוד תוך שימת דגש רב על משמעותו של התת מודע והמידע האגור בו על התפקוד היומי שלנו והיכולת שלנו לנתב את המחשבה ודרכה לשבור או ליצור דפוסים התנהגותיים שגיבשנו במשך שנים. NLP היא שיטה שבסיסה ההבנה המהותית כי קיים פער בין המציאות האובייקטיבית והיכולת הסובייקטיבית שלנו לפרש אותה. הפער הזה גורם לאנשים רבים לפתח מנטרות ואמונות מוחלטות כלפי עצמם שמונעות מהם להצליח לממש את הפוטנציאל החבוי בהם.
מכללת "NLP Pro"
כדי ללמוד באמת NLP מה זה יש צורך לעבור הכשרות רבות והתנסויות מעשיות של שיטת הטיפול. מדובר בשיטה שהלכה והשתכללה במשך כ- 50 שנים. מכללת "NLP Pro" היא מהמכללות המובילות בישראל ללימודי NLP ותחתיה יצאו כמה מן המטפלים הבולטים בישראל.