קורס הורות

את קורס הנחיית הורים וילדים בשיטת NLP,
יצרנו במטרה להנגיש את עולם התוכן המדהים הזה המשלב כלי NLP עם הנחיית הורים.

למי מיועד הקורס? 
למטפלי NLP שמעוניינים לעבוד עם הורים וילדים,
לאנשי חינוך או יזמים מתחום החינוך שרוצים להכניס NLP לגישה החינוכית שלהם
למנחי הורים ולמטפלים משפחתיים שרוצים לשדרג את ארגז הכלים שברשותם ולחולל תהליכי שינוי פנומנאליים בחייהן של משפחות.

 ע״י קורס אחד, ארוך וחזק, תהפכו למומחים בתחום ה-NLP ותדעו להנגיש אותו להורים וילדים ולהוביל אותם לעבר שינוי משמעותי. 

הייחודיות שלנו

הקורס ייחודי מסוגו בארץ, משלב כלי NLP Master עם גישות חינוכיות חדשניות ומתקדמות ומבוסס כולו על מחקרים מתקדמים בפסיכולוגיה ומדעי המוח ומשלב מודלים ופרקטיקות שהוכיחו את עצמם עם מאות אלפי הורים וילדים ברחבי העולם. הגישה הטיפולית בנויה משלושה רבדים, שינוי בהורה, שינוי בילד ושינוי במערכת היחסים בין ההורה לילד. כך אנו מעניקים פיתרון הוליסטי שמוביל לתקשורת מעצימה, כנה ומחברת בתא המשפחתי כולו.

החזון שלנו

את הקורס פיתחנו  כי החזון שלנו בNLP להורים וילדים, הוא לשנות את פני החברה כולה ולגדל כאן דור חדש של ילדים חיוביים ומועצמים, שמחר יגדלו להיות אנשים בעלי ביטחון ודימוי עצמי גבוה, שמאמינים בעצמם וחיים חיים של תשוקה ומשמעות, שיאהבו את מה שהם עושים, יחלמו בגדול ויגשימו בענק. אנו מאמינים שכל הורה הוא המטפל הטוב ביותר עבור הילד שלו ואצלו המפתח לשינוי שהוא מבקש עבורו. אנו יוצאים מנקודת הנחה שכל ילד הוא שיקוף מושלם לעולמם הפנימי של הוריו ובהינתן ההתבוננות הנכונה, הכלים המתאימים וההדרכה המקצועית, ניתן לשנות כל מערכת יחסים בין הורה לילד.

בהנחיית הורים בשיטת NLP אנחנו מביאים גישה חדשנית ופורצת דרך
המבוססת על מחקרים מתקדמים מתחומי הפסיכולוגיה ומדעי המוח.
אנו מאמינים שהילד הוא שיקוף מושלם לעולמם הפנימי של הוריו, ולכן מנחים להורות מעצימה והובלה של ההורים לעבר לקיחת אחריות:
איך לא לפעול מתוך עולם של אשמה וקורבנות
איך לטפל קודם כל בהורה, במחסומים ובאמונות המגבילות שלו
איך לגרום להורים להאמין בעצמם, לאהוב את עצמם ולבנות דימוי עצמי גבוה
להיות השינוי שהם רוצה לראות בילד שלהם, להוות מקור השראה עבורם, ולהפוך להיות המטפלים הכי טוביםעבור הילד שלהם וכך לגדל ילד עם ביטחון עצמי ודימוי עצמי גבוה, ילד מאושר!

ההבדל בין הנחיית הורים רגילה להנחיית הורים בשיטת נלפ:

הורים רבים מרגישים חסרי אונים מול האתגרים, ההתמודדויות והמורכבויות שבלהיות הורה. הם פונים לכל מיני יועצים, הדרכות וקורסים של הנחיית הורים קלאסית בציפייה למצוא פתרונות לקושי בגידול הילדים שלהם.

מה הבעיה עם זה?

הגישה הרווחת כיום בתחום הנחיית הורים היא גישה מיושנת, שזקוקה להתרעננות ולהתעדכנות, העולם השתנה וכמו שלא ניתן ללמד באוניברסיטה כלכלה עם תאוריות שישימות לעבר, כך גם לגבי הפסיכולוגיה של ההורות, נדרשת הגדרה מחדש של הקשיים ושל הפתרונות.

יותר מזה בעצם הפנייה שלהם לגורם סמכותי שימצא עבורם פתרון הם מסירים אחריות מעצמם ותולים תקווה בגישה שתשיב את ״הסמכות ההורית״.

בעידן ההורות החדשה אין היררכיה בין ילדים להוריהם! ההירכיה התחלפה בדיאלוג, בו שואלים את הילד מה תרצה? איך תעדיף? מה דעתך? יש חופש בחירה עצום שיצא מאיזון וגורם לכאוס בתא המשפחתי.

קורסי הנחיית הורים הן תחום שהתפתח ונכנס לחיינו רק בשנים האחרונות, לאט לאט הוא הופך להיות לגיטימי בחברה. בעבר, הורים פחדו להודות בפני החברה ובפני עצמם שהם לא מצליחים להתמודד עם גידול ילדיהם. בעוד קורסי הורות היו מוכוונים כלפי פעוטות וכלפי זוגות בהיריון, מעטים האנשים שהשתמשו בייעוץ מקצועי עבור ילדיהם בגילאי יסודי, ועוד פחות עבור מתבגרים. הורים רבים שמו את מבטחם ביכולת שהם חשבו שאיתם נולדו, ומערכות החינוך בבית הספר- המורה, המנהלת והיועצת. עם זאת, בשנים האחרונות אנו מתחילים להבין שהפער בין מערכת החינוך וילדינו הולך ומתרחב, הפלטפורמה הבית ספרית הולכת וכושלת ואיננה תואמת את הסגנון ואת הקצב בו הילדים רגילים לצרוך את התוכן המועדף עליהם.

טיפול רגשי במסגרת המשפחתית

על כן, עולם הטיפול המשפחתי התפתח מאד בשנים האחרונות וישנם היום מטפלים מומחים רבים בתחום. במקום שאת הייעוץ הרגשי הילדים יקבלו ממערכת החינוך שבהם הם איבדו אמון, הם מקבלים זאת מהוריהם דרך עבודה משותפת. טכניקות כגון דיאדי לילדים, מציבות את הילדים והוריהם בעשייה משותפת וחושפות את הלקויות התקשורתיות אל מול מטפל צופה מן הצד. הטיפול פונה אל ההורה כשם שהוא פונה אל הילד ומכשיר את ההורה לגדל את ילדו בהצלחה, לצד הצלחתו האישית שלו. קורס הנחיית הורים בגישת NLP מציב את הקשרים הבלתי נפרדים בין מערכת היחסים של הורה עם ילדו, לבין פרויקטים אחריו בחייו של ההורה מהם הוא רווה הצלחות או כישלונות. דרך ההתמודדות שלו עם חייו, מקרינה על מערכת היחסים שלו ושל הילד.

 

 

 

 

 

דברו איתנו בוואטסאפ
דילוג לתוכן